133 Filmový Festival Expediční kamera zavítá do jedenapadesáti měst - Horolezecká abeceda: vzdělávání, bezpečnost, metodika, učebnice, skripta, informace, kurzy
Horolezecká abeceda - ilustrace

Filmový Festival Expediční kamera zavítá do jedenapadesáti měst


Filmový Festival Expediční kamera zavítá do jedenapadesáti měst01.02.2010 Filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA je celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech. Od 4. února do 15. března mohou diváci v 51 městech ČR, od Mariánských Lázní až po Třinec, shlédnout sedm nejlepších outdoorových filmů uplynulé sezóny.



Festival bude zahájen v Praze čtyřdenním promítáním v minikině na veletrhu Holiday World (4.-7.2.), závěrečná projekce pak patří Brnu (Klub Fléda, 15.3.).

Kromě českých v programu najdete také filmy ze Slovenska, USA, Švýcarska, Kanady a Brazílie.

Mezi filmy vybranými pro festival je například snímek „Bhútán – hľadanie šťastia“ předního slovenského režiséra Pavola Barabáše. Toto filmové putování zapomenutou zemí v srdci Himálaje, ve které lidé uctívají vše živé, získalo řadu ocenění v mnoha zemích světa.

Film „Dhaulagiri – Makalu“ je o expedici Radka Jaroše a Zdeňka Hrubého, špičkových českých horolezců, kteří dokázali mnohem více, než jen vystoupit na vrchol. Během výstupu riskovali své životy a obětovali své ambice, aby se pokusili zachránit zraněné horolezce v tzv. zóně smrti – přijďte se podívat, jak to dopadlo.

Součástí programu je také dokument Slzy Konga, natočený Lenkou Klicperovou a Olgou Šilhovou během eskalace bojů v této válkou stále zmítané africké zemi. Ukazuje dramatické příběhy tamních žen a dětí. (Upozorňujeme, že tento film není vhodný pro děti.)

Další filmy vás zavedou do pouště Gobi, Vysokých Tater a k řece Omo v Etiopii. Perličkou je krátký kreslený film „Uruca“ o horolezeckém výstupu na známou „cukrovou homoli“, vysokou skalní věž v Rio de Janeiru.

„Těší nás velký zájem o pořádání festivalu i v menších městech. Jsme rádi, že můžeme nejlepší filmy uplynulé sezóny ukázat i tam, kde by jinak takovou možnost neměli“ říká manažer festivalu Dan Hála a dodává: „Pokud se nám podařilo zjistit, počtem míst konání budeme nejrozšířenější filmový festival v Česku.“

Nekomerčními partnery Expediční kamery jsou zejména Český horolezecký svaz a Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují.
Hlavními partnery jsou Slovensko, společnost HUMI Outdoor a cestovní kancelář Rajbas. Mediálními partnery Expediční kamery jsou: Lidé a země, MF PLUS, Denik.cz, Montana, Český rozhlas 4 – Radio Wave, HedvabnaStezka.cz, Velehory.cz, Lezec.cz, Vyletnik.cz a HoryInfo.cz.


Další informace, podrobnosti o filmech a autorech najdete na www.ExpedicniKamera.cz.

Místa a data promítání


KONTAKT PRO MÉDIA: David Gladiš, 604231941, david.gladis@hedvabnastezka.cz.

Festival Expediční kamera pořádá o.s. Klub Expediční fond (www.ExpedicniFond.cz).

-tisková zpráva-


Zpět na hlavní stranu

Newsletter

Chcete-li dostávat informace o novinkách na tomto serveru, zadejte prosím Váš email.

Reklama

Nakladatelství Epocha s.r.o.

Nakladatelství Epocha
nabízí ze své produkce:

Reinhold Messner
GOBI
poušť ve mně

Cena při nákupu přes
e-shop je 269 Kč.
Informace a možnost
zakoupení zde

Inzerenti a partneři

Petzl

TENDON - horolezecká a statická lana a příslušenství

Penzion U Skalního potoka

Horyinfo

Specialista na knihy o horách

horoLEZECKÉ průvodce.cz

Sportovní škola BEN

HOROKUPECTVÍ - Knihy a ostatní o horách a lezení

Karavanseráj: libanonská a indická restaurace

Vertical Sport

Krásy Slovenska Online

ČSOP

Přípluv

HedvábnáStezka.cz: chytřejší než velbloud

FelsenWelt

Občanské sdružení Surya

Nadační fond Inka

Himálajské centrum v Praze

BRDY

BRDY.org

Mountain Wilderness

Ekolist.cz

Copyright © 2007-2024

Všechna práva vyhrazena
Tomáš Frank & SHA
Design: K.Karasz & R.Kvasňa
HTML,CSS,PHP: Roman Kvasňa
Optimalizováno pro IE7+8 a FF2+3 rozlišení 1024x768 a vyšší

Krásné hory